Warta berita bahasa sunda – atau dalam bahasa inggrisnya juga kita tahu dengan news, merupakan sebuah artikel dengan tajuk berita atau news. Jadi, warta bahasa sunda adalah wacana berupa berita apa menggunakan bahasa sunda. Berikut beberapa halaman pokok yang perlu diperhatikan dahulu kita nanti materi contoh warta atau news dalam bahasa sunda ini.

Anda sedang menonton: Contoh teks warta bahasa sunda


Sebelum menuliskan item warta, misalnya kedalam bentuk bahasa sunda sendiri, temen-temen tentunya siap mengenal beberapa elemen such unsur 5W+1H ini. Ya, memang unsur-unsur ini menjadi rumus standar yang biasanya banyak tangan kedua ketika kita menulis warta atau berita baik itu dalam bahasa indonesia ataupun bahasa sunda sendiri.

Tips batin Menulis Warta berita Dalam Bahasa Sunda

*
Di sekolah, apa memuat pelajaran muatan dipum bahasa sunda khususnya dijawa barat, bisa kita akan menemuinya tugas membuat warta bahasa sunda seperti ini, yakni tugas untuk membuat contoh artikel yang isu berita.

Nah, oleh untuk itulah dibawah ini saya cantik siapkan mayoritas contoh item tentang contoh warta bahasa sunda tersebut, apa sebenarnya cantik di update were beberapa rangkuman berita sunda, agar kamu lebih leluasa di dalam memilih warta yang sesuai mencapai tema berkomitmen di sekolah.

Untuk mempersingkat waktu, berikut langsung saja disimak contoh warta bahasa sundanya. Silahkan dipilih pantas dengan titah atau tema news yang benar dengan tema saya bersedia mengurus kamu disekolah nantinya.

Conto Warta “Warga Bandung Kudu Maké Basa Sunda”


Pupuhu Panitia husus, Tatang Suratis nepikeun, yén bahasa Sunda di town Bandung geus langka digunakeun jeung dihawatirkeun leungit, ku kituna di jieun politik dérah ngeunaan kana pamakéan, pamulasaraan, pamaliharaan, jeung pamekaran bahasa, sastra, jeung aksara sunda. (Who, Why)

Ku kituna dina policy Perda, di atur diantarana unggal poé Rabu sakabeh warga town bandung, katut pajabat atawa masyarakat, terdaftar ngagunakeun bahasa sunda. Di sakola ogé pangajaran bahasa sunda wajib dijadikeun kurikulum, ti mimiti SD, SMP, nepi ka SMA. (How)

“Saencan Perda ieu di jieun, bahasa sunda émang geus digunakeun di sakola unggal poé Rabu, ti saprak taun 2006. Pamakéan bahasa jeung aksara Sunda keur ngaran-ngaran jalur di kota Bandung ogé geus digunakeun saencan Perda ieu di Sah-keun.” Ceuk Dada. (Where)

Pupuhu DPRD kota Bandung, Erwan setiawan nepikeun kana pangesahan Perda Bahasa Sunda, yén sakabeh warga kota Bandung, teu iwal pendatang ogé kudu sering kana éta aturan. (Who)

Nurunkeun Erwan, sanajan dina Perda diwajibkeun ngagunakeun basa sunda unggal poé Rabu, tapi eweuh sangsi pikeun anu henteu ngagunakeunana. “Sangsi teu diatur, tapi warga kota Bandung ngabogaan tanggung jawab pinuh wajib ngagunakeun basa sunda lamun masih kénéh hayang cicing di bandung. Nya, sangsi morel baé jeung kudu éra,” tambah Erwan. (How)


JUDUL WARTA: Partéy démokrat negeskeun tacan resmi ngadukung JOKO WIDODO-MA’RUF AMIN

Wilujeng enjing kanggo pamiarsa sadayana. Simkuring dina waktos ieu bade ngadugikeun sawatara warta anu kantos kajantenan dina saminggon kapengkeur ieu. Anu kahiji….

JAKARTA- Wakil pupuhu partéy Demokrat Syarif Hasan negeskeun, partéyna teu acan secara resmi ngagabung dina pamaréntahan JOKO WIDODO / MA’RUF AMIN. Nurutkeuna, dugi ka kiwari majlis ditinggikan partéy anu di pingpin ku Bapa SUSILO BAMBANG YUDOYONO ( SBY) teu acan nentukeun sikep.

SYAEFUL nambihan, lamun aya kader partéy démokrat nyebat parantos ngagabung ka pamaréntah halaman éta téh mangrupikeun pamadegan salirana.

“Yén aya kader-kader nu boga pamadeganna, parantos ka pamaréntah tur sajabana, éta mah masih teu acan di putuskeun secara resmi,” bejana.

Anjeuna ogé nyuhunkeun kanggo sadaya pihak sabar ihwal ti sikép politik partai demokrat, sabab majlis tinggi partai démokrat téh badé ngalangsungkeun rapat. “Ieu badé di tangani itu heula, sareng masih samentara di agendakeun. ” saurna.

Rupina sakitu warta anu parantos tiasa didugikeun ku simkuring kapayuneun pamiarsa sadayana, mugi ieu warta janten mangpaat kanggo pamiarsa sadayana. Wilujeng tepang deui dina waktos anu kapayun. Hatur nuhun


Kereta anjlok di antara stasiun kereta Manggarai-Sudirman

Kareta Relasi Bogor jeung Bekasi nu nuju ka Jakarta, sabagian ngan ukur bisa ~ dioprasikeun tepi Manggarai jeung sabagian tetep bisa dilanjutkeun bepergian nepi ka Jakarta-Kota.

“Pikeun nu ngagunakeun jasa anu embungeun nanggoan, mungkin ngalakukeun tiket di loket stasiun jeung di penta ngagunakeun version transportasi lain,” Ceuk hubungan masyarakat PT KCJ Eva Chairunnisa ngaliwatan katerangan nu ditarima tim redaksi koran radar bogor.

Manehana oge menta panumpang merhatikeun kasalametan sewang-sewangan, jeung deui hente maksakeun naek kareta lamun geus pinuh” “Lamun geus pinuh, Mangga dagoan kareta anu salanjutna,” Ceuk Eva.


Assalamualaikum wr.wb… Pamirsa nu mulya, cunduk waktuna kana acara warta MA-ATTAQWA bandung dina bahasa sunda anu dipindangkeun ku …..

Tina kajadian ieu, sakedikna 1 roti isi daging pupus anu jenenganna bapak sobri tukang kuli macul, sareng 4 burger sanesna kudu dicandak ka cimande kusabab tulang panangana pateuh katinggang urug. (How)

Dina ayana kajadian ieu, urang sarerea kedah waspada dina sagala hal, supados teu aya deui kajadian nu sarupa. (How)

Hatur nuhun kana perhartosanana. Wilujeng patepang deui di go waktos. Simkuring … munggaran amit mundur. Wassalamualaikum wr.wb.

Lihat lainnya: Cara Mencari Hp Yg Hilang - Cara Melacak Hp Hilang Dalam Segala Kondisi


Kebakaran terjadi di pasar Sukaramai Pekanbaru Riau

Seneu anu gede ngabeleum sakabeh kios jeung membeli padagang di lantai dasar. Patugas kabakaran dijieun kalang kabut mareuman seneu nu kitu gedena, lantaran ka bujeng ku haseup hideung disakitaran secara spasial kajadian. (What, Why)

Pikeun mareuman seneu, patugas kabakaran ngusahakeun ku jalur ngaliwat tembok rohangan nu geus kabeleum di lantai dasar. Panyebeb kabakaran masih keneh di talungtik ku Polresta Pekanbaru. (How, Why)


Komisi sulungnya Umum Kabupaten Poso, Sulawesi Tengah, penyaringan pemilihan ulang

Sajumlah 549 pamilih di TPS 3 di sala sahiji kalurahan di kacamatan poso town belah kaler ngalaksanakeun pamilihan ulang. (Where)

Panwaslu Kabupaten Poso negeskeun yen pamilihan mengulang dilakukeun sageus diputuskeun saprak ayana palanggaran ku penyimpangan sala sahiji jalma anu milih leuwih ti 1 surat suara (Why)

Dina pamilihan mengulang panyalenggaraan oge ngaganti pupuhu jeung sakabeh anggota KPPS. Palaksanaan pamilihan ulang bupati jeung Wakil bupati Poso nu di piluan ku 4 papasangan jalur kalayan dengan fasih jeung panjagaan ku aparat kapolisian. (How).