*

*

Kumpulan Humor kilade Bahasa Jawa – berisi beberapa anekdot danpercakapan lucu batin bahasa Jawa. Tetap pernafasan banyolan khas gaya republikgondes apa rada kasar, sekenanya dan maksa banget. Orang awam (apalagi wongbule) bisa bakal mengernyitkan dahi plus bingung: ini humor letak lucunya dimana? Nah, disitulah lucunya. Udah tahu nggak lucu kok masih aja terus membacahahaha...

Anda sedang menonton: Cerita lucu bahasa jawa timur


Oh ya,beberapa anekdot ini tak semuanya baru. Ada mayoritas humor lama batin bahasaIndonesia yang udah diposting di republik gondes diterjemahkan ulang batin bosoJowo. Silakan yang udah harus baca jangan protes ya. Selain menemani itu antara materi lawakansama gambar meme ilustrasinya tak kemiripannya bahasanya. Memenya pake bahasa Indonesiasedang anekdotnya nganggo boso Jowo. Rajelas kan?
Paijo ngelusirahe mergo Painem, pacare ngambek. Paijo banjur nyandak hape terus kirimpesen lewat aplikasi WA. Iki isine chat antarane Paijo karo Painem:
Oalah Jo...Paijo! wanita numerik sek akeh. Rondo yo sak abreg. Lha kok macari bojone uwong. Nekketemon ngene iki opo sirahmu ora terancam puthul? Makane dadi manungso ikumbok yo ngerti norma susila barang. Wis mbuh sak karepmu! Sing cukup ngakakwaelah, hahaha...
Semar bungahatine mergo Gareng sing wis suwe merantau nyang jakarta mudik menggoreng omah.Petruk lan Bagong ora kalah seneng mergo ditukokno hape anyar.
“Sek sek... Sakjane awakmu iku dadi agenrahasia opo come kok senjatane mung kertas karo pulpen?”
“Nganu... Ehm... ” Gareng meneng karoclingak clinguk sak durunge nerusake jawabane, “tulung ojo rame rame yo, ikirahasia. Sakjane aku dadi agen togel...”
“Agen togel iku modernkan yo rahasia, Romo...mergo nek ketemon mesti dicekel polisi. Bener ora, Truk?”
Ceritane akuini bocah ndeso. Sak umur umur memiliki lagi saiki budal menyang kutho. Dadi ojogumun nek kelakuane rada katrok.
Sementaradigolekno kerjoan karo pakdhe, aku ngenteni manggon nok omahe. Tapi yo bosennok omah dewean mergo nek wayah isuk pakdhe karo budhe nyambut gawe. Anak anakeya carry out sekolah.
Iseng isengaku metu, pingin weruh kahanan. Pertama muter-muter nok njero komplekperumahan. Suwe-suwe metu nok beraliran raya. Dasar apes! Pas nok tikungan kok pasono cegatan polisi lalu lintas. Saking kagete aku sampek mandeg jegrek noktengah dalan, ora adoh soko polisi polisi iku. Jantungku deg-degan. Keringetpating delewer nelesi kaosku song ono tulisane “my pilgrimage my adventure”.
“Waduh! Matiaku! Aku lali ora nganggo helm, ora nggowo STNK, center yo ora gableg! Mestiketilang iki,” pikirku.
Lha, laktenan to. Deviasi sijine pak polisi sing brengose sak kepel mirip karo pakdheKarwo mlaku nyedek. Aku pingin puter balik tapi ora iso mergo nok mburiku akehkendaraan song tan tin tan tin ngebel.

Lihat lainnya: Aplikasi Edit Video Terbaik Di Iphone Ini, Biar Kekinian, Coba 5


“Duhgusti..., tulungono aku,” dongaku nok njero ati. Mbarang delok ronde akik nokdrijiku, aku njur kelingan wejangane simbah naliko menehi akik ini. “Ngger...,Gondes putuku sing ngganteng dewe. Nek awakmu ngadepi bahaya, emuten akik ikiterus usapno nok bokongmu karo wacanen mantra sing wingi tak ajarke. Insyaallah bakal selamet uripmu.”
Pesenesimbah tak turuti. Ronde akikku tak copot, tak emut terus tak usapno nokbokong karo moco mantra rahasiane simbah.
*

Social Profiles

*
*
*
*
*
*