Bahagian lain Apabila dari mereka yakin eeorang batin hidup anda telah hilang, penting untuk bertindak mencapai cepat karena memulakan carian. Mulakan dengan panggilan telepon jabatan poli untuk membuat cerita orang h

*

Kandungan:


Bahagian lain

Apabila anda yakin seseorang batin hidup milik mereka telah hilang, penting untuk bertindak dengan cepat untuk memulakan carian. Mulakan dengan panggilan telepon jabatan polis untuk membuat laporan orang hilang, dan kemudian mengambil langkah-langkah untuk melakukan pencarian dari mereka sendiri. Sekiranya setiap orang itu noel pulang setelah rumah, anda bisa perlu memberi amaran kepada media dan menyewa penyiasat peribadi. Menjangkau mengambil langkah yang betul mencapai cepat, dari mereka meningkatkan pilihan mencari orang yang hilang.

Langkah-langkah

Bahagian 1 dari 3: Menghubungi Polis dan making Laporan

*

Hubungi polis di samping itu sahaja milik mereka mempunyai alasan untuk bimbang.

Anda sedang menonton: Cara menemukan orang yang hilang

Anda noël perlu menunggu banyak masa untuk memfailkan cerita orang hilang. Semakin cepat their memberitahu polis bahawa orang apa anda sayangi hilang, semakin cepat mereka dapat mengulang pencarian. Pergi ke jabatan polis tempatan anda buat membuat laporan. Milik mereka harus dipahami had apa yang boleh dilakukan polis, terutamanya jika orang yang hilang menemani itu adalah people dewasa. Tidak salah seseorang hilang.

*


Berikan maklumat kepada polis mengenai orang yang hilang. untuk melengkapkan narasi orang hilang, their perlu memberikan maklumat terperinci mengenai ciri fizikal rakyat hilang dan lokasi terakhir yang diketahui. Sediakan maklumat berikut semasa milik mereka pergi usai balai polis untuk membuat laporan: Tiga gambar semasa rakyat ituSenarai nama samaran atau nama belakang samaran yang digunakan oleh rakyat tersebutHuraian fizikal, termasuk ketinggian, berat badan, usia, cat rambut, melukis mata, binaan, dll.Gambaran mengenai pakaian dan kasut yang terakhir dilihat oleh people ituSenarai harta benda yang mungkin dibawa oleh people tersebut, sebagai perhiasan, cermin mata, kanta lekap, aksesori, beg tangan, dompet, kad pengenalan, dll.Senarai bekas luka, tatu, dan ciri pengenalan lainSenarai ubat yang diambil people itu, serta alahan, kecacatan, dan keadaan perubatan lainSenarai saudara-mara atau rakan orang apa hilang, bersama dengan maklumat hubunganSenarai tempat apa sering dikunjungi orangHuraian mengenai kereta orang atau mod pengangkutan yang berbeza (basikal, misalnya) jika berkenaanPenerangan mengenai keadaan sekitar kehilangan setiap orang itu

*


Simpan rekod laporan. Pastikan dari mereka memperoleh nombor kes untuk laporan orang hilang anda. Tuliskan nama orang apa bertanggungjawab batin kes anda. Hubungi rakyat ini apabila their ingin menindaklanjuti.

*


Hubungi Sistem people Hilang dan setiap orang yang tidak Dikenal (NamU). Jabatan Kehakiman together mengendalikan asetnya ini. NamUs membolehkan anda memuat naik maklumat mengenai orang apa hilang karena digunakan melalui pegawai, agensi dan individu penguatkuasaan undang-undang. Laman web ini tolong menyelesaikan kes people hilang menjangkau memberikan maklumat ini kepada rakyat ramai.

*

Daftar mencapai pangkalan data orang hilang apa lain ataukah kaji sumbernya. anda boleh benefit pangkalan data lain yang direka untuk membantu mencari setiap orang hilang, yang mana kawanan diarahkan di atas ciri khas. Pertimbangkan buat mendaftar mencapai pangkalan data tambahan untuk mendapatkan akses setelah perkhidmatan dan bersumber percuma mereka untuk membantu their mencari orang yang hilang. Sentral Kebangsaan Kanak-kanak yang Hilang dan dieksploitasi mengkhusus di dalam menyediakan perkhidmatan untuk keluarga kanak-kanak apa hilang. Usai anda melaporkan kanak-kanak hilang usai penguatkuasaan undang-undang, milik mereka boleh menghubungi markas besar Kebangsaan Kanak-kanak Hilang & Eksploitasi di 1-800-THE-LOST (1-800-843-5678).National Alliance on secara mitologis Illness menyediakan sumber karena keluarga orang-orang dengan penyakit mental yang hilang. Laman net mereka mengandungi bahan yang berpotensi berguna, termasuk panduan dan forum apa disarankan.

Bahagian 2 dari 3: melakukan Pencarian

*

Hubungi rakan dan kenalan orang itu. Panggil orang-orang dalam hidup orang apa hilang dan tanyakan while mereka terakhir kali melihatnya. Memutuskan sama ada mereka mengetahui apa-apa tentang lokasi people itu. Selain rakan, fasih keluarga, jiran, dan rakan sekelas, hubungi sesiapa sahaja apa mempunyai tautan biasa menjangkau orang yang hilang. Ini could termasuk guru, doktor, doktor gigi, manual bas, rakan sekerja, dan jiran tetangga. Simpan log orang yang telah milik mereka bicarakan dan apa yang mereka katakan mengenai orang yang hilang. Militer dikemas kini dengan seberapa kawanan maklumat terperinci apa mungkin.Galakkan orang untuk menghubungi dari mereka sekiranya mereka mengetahui lebih kerumunan maklumat dari bersumber lain.Laporkan invensi baru kepada pekerja kes apa bertanggungjawab overhead kes setiap orang hilang anda di jabatan polis.

*

Periksa mencapai hospital dan koroner di kawasan itu. Sekiranya orang yang hilang akun itu mengalami kemalangan, dia bisa berada di hospital tempatan dan tidak dapat berkomunikasi overhead sebab tertentu. Dalam beberapa kes tragis, orang apa hilang menjadi dijumpai mencapai koroner atau pemeriksa perubatan. Hubungi setiap orang kemudahan di kawasan anda untuk menolak kemungkinan ini. Semasa dari mereka membuat panggilan, minta nama belakang orang yang hilang.Sekiranya tidak ada orang apa namanya tercatat di sana, pertanyaan apakah mereka mempunyai rakyat yang noël dikenali di dalam jagaan mereka yang menyerupai orang hilang anda.

*

Periksa menjangkau penjara quận anda. Sekiranya orang apa hilang menyertainya mengadakan pertemuan dengan penegak hukum apa menyebabkan penangkapan, dia bisa berada di penjara daerah. Hubungi pejabat penguatkuasaan undang-undang tempatan buat mengetahui sama ada orang apa hilang dipenjarakan. Anda juga dapat memeriksa secara di dalam talian menggunakan pilihan "penghuni tahanan" di laman internet penguatkuasaan undang-undang tempatan anda.

*

Semak laman media sosial. Ini adalah cara penting karena mendapatkan maklumat mengenai hari-hari menjelang kehilangan rakyat itu. Cobalah akaun Facebook, Twitter, Instagram, dan lain-lain. Memutuskan sama ada aktiviti baru-baru ini mengandungi petunjuk. Lihat juga akaun rakan orang yang hilang. Cetak surat-menyurat dan aktiviti yang seolah-olah boleh berakibat lokasi orang hilang.Laporkan sebarang aktiviti yang mungkin were petunjuk kepada pekerja kes di jabatan polis.

*

Letakkan brosur dengan gambar dan keterangan orang yang hilang. Selalunya, orang yang hilang menjadi melihat selebaran dan untuk membuat keputusan karena pulang nanti rumah. Penumpang also boleh memberi amaran kepada rakan dan jiran yang mungkin mempunyai maklumat mengenai lokasi orang tersebut. Letakkan brosur di kawasan tempat tinggal orang hilang dan di tentang tempat di mana dialah menghabiskan masa. Gua risalah dari mereka di lokasi apa terkenal. Stesen minyak, kedai runcit, pejabat pos, bank, kedai ubat, perpustakaan tempatan, gereja, hospital, ruang angkasa tinggal, taman, dan laluan mendaki alles akan berfungsi menjangkau baik.Pastikan their menyertakan lukisan orang hilang yang baru-baru ini.Sertakan umur people itu, deskripsi fizikal, dan tarikh itu hilang.Sertakan maklumat tautan juga.

Bahagian 3 dari 3: Melibatkan Pihak Luar

*

Minta orang menyebarkan berita. Hantarkan e-mel dengan lukis orang apa hilang dan permintaan untuk menyampaikan berita. Hantarkan lukis dan keterangan orang apa hilang di laman media sosial their dan bertanya orang lain untuk berkongsi. Semakin kerumunan orang yang menyedari bahawa dari mereka mencari orang yang hilang, semakin besar peluang untuk menemukannya.

*

Maklumkan media tempatan. Melibatkan media adalah kaedah berbiaya lain karena menghebahkan sebenarnya bahawa dari mereka mencari orang apa hilang. Orang itu dapat melihat pengumuman menyertainya dan memutuskan untuk pulang nanti rumah. People lain also akan mencari orang yang hilang. Menjangkau media apa terlibat, polis tempatan dapat menumpukan lebih banyak sumber buat menyelesaikan kes tersebut. Hantar lukis dan video rakyat hilang usai stesen TV tempatan anda.Hubungi surat khabar tempatan anda, dan bertanya tentang mereka menerbitkan item mengenai orang yang hilang.Keluarkan iklan di surat khabar mingguan.Hantar maklumat usai blog dan laman internet tempatan.

Lihat lainnya: Contoh Lkpd Sd Kelas 1, 2, 3, 4, 5 Dan 6 K13, Lembar Kerja Peserta Didik Kelas 1 S/D 6 Sd

*

Pertimbangkan untuk mengambil penyiasat peribadi. Penyiasat persendirian, noël seperti jabatan polis, akan menghabiskan masa yang anda mahu buat menyiasat kes anda. Sekiranya anda mempunyai wang, menyewa penyiasat adalah cara apa baik untuk meneruskan pencarian ketika polis noël lagi menghabiskan crowd waktu karena melakukannya. Teliti penyiasat swasta di kawasan anda dan bekerjasama dengan setiap orang lain buat mencari orang apa hilang.

Soalan dan Jawapan Komuniti

Bagaimana saya boleh menjejaki iPhone? Sekiranya orang yang hilang mengaktifkan Family bagikan di iPhone, mana-mana ahli keluarga boleh log masuk setelah iCloud dan pemandangan lokasi iPhone. Sekiranya ciri ini noel diaktifkan, anda harus mendesak polis buat mengesannya buat anda. Bagaimana saya meyakinkan media berita karena menyebarkan berita mengenai orang yang hilang? Kolumnis akhbar tempatan adalah pertaruhan keunggulan anda, tetapi hubungi stesen radio dan televisyen tempatan juga. Sekiranya mereka menolak permintaan anda, minta pegawai polis apa menyiasat kes itu buat membantu anda menghubungi media. Polis tidak akan memandang serius cerita saya. What yang saya buat? Tuliskan namu dan nombor lencana pegawai polis apa mengambil cerita anda, serta nombor kes dan nombor telefon di mana milik mereka boleh menghubungi jabatan tersebut. Sekiranya polis ragu-ragu membuat kes atau terus berkelakuan noël sopan dan noël berkesan, cari batin talian karena "aduan polis" + (nama bandar atau menyiksa anda) buat mencari lembaga penyemak tempatan atau pejabat aduan polis anda. Kirimkan surat penyataan aduan bertulis menggunakan surat apa diperakui mencapai resit pengembalian, jadi anda mempunyai bukti bahawa surat itu diterima. Sekiranya polis melanggar garis panduan negara atau kebangsaan yang berkaitan dengan laporan orang hilang, buatlah aduan kepada peguam negara. Bolehkah orang yang hilang pergi setelah hospital tanpa dijumpai? Sekiranya orang apa hilang noël mempunyai sebarang pengenalan diri, hospital boleh memperlakukan mereka sebagai pesakit yang noël dikenali. Inilah sebabnya kenapa penting buat memberi hollistisme fizikal semasa menghubungi hospital, dan meminta sama ada mana-mana pesakit mereka yang noël dikenali benar dengan penjelasan ini. Bagaimana saya temukan penyiasat yang berpatutan? menyertainya bergantung di ~ lokasi anda. Hubungi beberapa tempat dan mengujinya harga sebelum anda bersetuju dengan apa-apa. Panggilan penyiasat mengenai keadaan kewangan anda, bisa ramai apa bersedia bekerja menjangkau anda di dalam rancangan pembayaran. Bagaimana saya mengetahui sekiranya anak saya apa hilang dengan penyakit mental telah keuntungan kad debitnya? Hubungi bank anak their dan terangkan keadaannya. Anda could perlu bekerjasama mencapai penyiasat polis karena meyakinkan bank untuk menyerahkan rekodnya. Saya mempunyai saudara yang telah ditinggalkan negeri ini dan noël mahu dijumpai. Di mana saya menjumpainya? Di Amerika Syarikat, sesiapa apa berumur 18 five ke atas tidak punya kecacatan secara mitologis mempunyai hak untuk merahsiakan lokasi mereka, dan polis diminta untuk menghormati perkara ini. Sebilangan terlalu tinggi negara go mempunyai undang-undang apa serupa. Penyiasat persendirian bisa dapat mengesan saudara anda, tetapi noel ada cara buat memaksanya karena kembali. Bagaimanakah saya dapat menjumpai seseorang yang saya kehilangan hubungan sejak bertahun-tahun yang lalu? Oleh kerana ini bukan masalah polis, anda harus bergantung pada usaha dan anggaran dari mereka sendiri. Cari orang itu sendiri benefit laman media sosial, enjin carian, dan laman net carian khas such ZabaSearch atau NewUltimates.com. Sekiranya anda noel bernasib baik, pertimbangkan untuk menyewa penyiasat peribadi. Berapa kota saya haruss menunggu karena melaporkan orang hilang? their boleh melaporkan setiap orang hilang sebaik sahaja milik mereka prihatin terhadap keselamatan people itu. Bagaimana jika dia tidak mempunyai telefon bimbit dengannya? apa yang boleh saya buat? their boleh collected pesta pencarian dan mencari orang apa hilang di kawasan yang sering dikunjungi malalui mereka. Pertanyaan kepada sesiapa yang mungkin dapat memberikan maklumat mengenai keberadaannya. Berikan deskripsi kepada polis mengenai maafkan saya yang mereka lihat terakhir kali dipakai, dan hantarkan seberapa crowd gambar terbaru people itu. Batin masa 1 pukul orang apa hilang dapat menempuh bepergian lebih dari 50 batu dari lokasi terakhir mereka dilihat.

Petua

Gunakan gambar yang berdekatan. Lukisan wajah dan bahagian atas people hilang masser berfungsi mencapai baik. Sekiranya penguatkuasaan undang-undang memutuskan anak milik mereka telah diculik dan penculikan menyertainya memenuhi kriteria tertentu, mereka could mengeluarkan Amaran AMBER. Makluman AMBER memberitahu penyiar dan pegawai pengangkutan negeri mengenai anak yang hilang. Sekiranya milik mereka mempunyai akses usai rekod telefon orang hilang, cari siapa yang last mereka panggil. Hubungi rakyat ini untuk mengetahui sama ada mereka mengetahui apa-apa sekitar lokasi orang hilang. Sekiranya anda mempunyai akses ke institusi kewangan rakyat hilang (iaitu pemberi kad kredit atau kad debit, dll.), analisis transaksi kewangan mereka. Mengetahui koknya mereka terakhir menghabiskan wang mungkin menunjukkan keberadaan mereka sekarang. Panggil polis. Mereka dapat kawanan membantu.